Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Erzurum İl Teşkilatı, (Bu milletin 7 Haziran sonuçlarını unuttuklarını düşünmüş olmalarından olsa gerek ki!) sözde ‘1 Kasım Seçim Başarısı’ adı altında kendi kendilerini ödüllendirip birçok kişiye tebrik ve teşekkürler dağıttı.
Dağıttı, dağıtmasına ammaaa,
Kime neyi vereceğini adeta şaşırmış olmalılar ki, kişisel çıkar uğruna Belediye Başkanına rest çekerek Ak Parti meclis üyeliğinden istifa ettiği iddia edilen kişiyi ödüllendirip ve bu da yetmiyormuş gibi rest çektiği Belediye Başkanı’na ait teşekkür belgesini aynı kişiye sundular!
Eee bu cesarete helal olsun demek geldi içimden!...
1 Kasım seçimleri sonrası yazdığım bir yazıda yerel yönetimlerin ve milletvekili adaylarının ve hata gençlik kollarının seçime adeta performansları ile damga vurduklarını dile getirmiştim. Bunların yanı sıra marka kıyafetler ve güneş gözlükleri ile taşra halkıyla adeta dalga geçer tavırlar ile oy istemeye giden birçok Ak Parti teşkilatını da eleştirmekten geri durmamıştım.
Tüm bu eleştirilerime rağmen seçim döneminde sergilenen tavırlar, yapılan son davranışın yanında adeta solda sıfır kalır cinsten.
İşte bu yüzden bilgi eksikliğinin ve Sağlık Eski Bakanımız Erzurum Milletvekilimiz Sayın Akdağ ile ilgili yanlış anlaşılmaların ortadan kalkması için bu kez sorularımı Ak Parti Erzurum İl Başkanı Sayın Yeşilyurt’a soracağım.
İlk sorum;
Malum kişiye bu teşekkür ödülünü bölge halkı tarafından iddia edilen hangi söylem veya söylemler doğrultusunda sundunuz?
a) Daha önce ilçe yönetimi tarafından seçim döneminde başka bir siyasi partiye çalışması iddiası ile partiden ihracı gerçekleştirildiği iddiası için mi? (Karar defteri metni mevcut olduğu iddia ediliyor)
b) Daha önceki dönem de Paralel Yapıya yakınlığı ile bilinen ve bu yüzden görevden alınan bir ilçe başkanının sağ kolu olduğu iddiası için mi?
c) Kişisel çıkar ve menfaatleri doğrultusunda haksız bir şekilde bulunduğu talebi yerine getirilmedi için kendi belediye başkanına rest çekerek Ak Parti meclis üyeliğinden istifa edip ve hızını alamayıp sosyal medya üzerinden duyurduğu iddası için mi? (Geçtimiz günlerde yaşanan olayların birçok kişi trafından takip edilerek kaydedildiği iddia ediliyor)
d) Hepsi
e) Hiçbiri
f) Yok, bu şıkkı şimdilik yazmayayım!
İkinci sorum;
Malum kişiye bu ödülü Sayın Akdağ eli ile verdirir iken, Sayın Akdağ’ın toplum tarafından dillendirilen bu seçeneklerin herhangi birinden haberi var mıydı?
Üçüncü Sorum
Tüm restleşme ve istifa olayları bu kadar yeni iken ve bizatihi vatandaşın kendisi tarafından seçilmiş bir Belediye Başkanınızın haklı tepkisinin yanında durmanız gerekirken,
Tüm bu olanlara göz yumarak malum şahsı ödüllendirip ve bu da yetmiyormuş gibi İlçe Belediye Başkanı’nın ekibi ile birlikte gösterdiği emeklerinin haklı ve helal karşılığı olan ‘Teşekkür Belgesini’ malum şahsa verdirmenizin bir açıklaması var mı?
Ve son sorum,
Tüm bu yaşanan ve iddia edilen olaylar hakkında gerçekten hiçbir bilginiz yok mu?
Zira AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu sizlerinde katıldığı İl Başkanları toplantısında 'kişisel çıkarları için partimizde bulunan ve bu yolda emek içinde bulunan hiçbir kişi partimizde barındırılmayacaktır' söyleminde bulunmuştu!
Umarım Sayın Yeşilyurt’un tüm bu olaylardan gerçekten haberi yoktur.
Çünkü, bana göre aksi düşünüldüğünde tüm söylenenler bir iddiadan ibaret olsa bile böyle iddialara sahip kişi veya kişilerin İl Başkanı tarafından ödüllendirilmesi ve bunu da Efsane Bakan ünvanını hak etmiş Sayın Akdağ eli ile yaptırmış olması hem bulunduğu makama ve hem de Sayın Akdağ’a karşı yapmış olduğu bir saygısızlıktır.
Tabi ki bunlar sadece benim düşüncelerim ve benim cevap arayan sorularım.
Cevap verme veya vermeme hakkı Sayın Yeşilyurt’a aittir