7 Haziran seçimi sonrası bir yandan koalisyon görüşmelerine hazırlanan Ak Parti, diğer taraftan yapılan parti içi toplantılar ile yeniden toparlanmaya çalışıyor.
Koalisyonu Anlatın, Vatandaşı Erken Seçime de Alıştırın
İl başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları ile yapılan toplantılarda da iki ana sorunun cevabı arandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu hafta boyu sürdürdüğü istişare toplantılarında, il başkanları belediye başkanları, gençlik ve kadın kollarını dinledi.
Koalisyon, azınlık hükümeti veya erken seçim, her türlü ihtimalin söz konusu olduğunu belirten Davutoğlu, “Bütün şartları zorlayıp hükümeti kurmaya çalışacağız. Ancak muhalefetin diretmesi durumunda, yarın erken seçim olacakmış gibi çalışmanız gerekiyor” dedi.
Milletvekili Aday Listelerinde Hata Yapıldı;
Alınan bilgilere göre Davutoğlu il başkanlarıyla görüşmesinde, milletvekili aday listeleriyle ilgili şikayetler dinledi ve düşüncelerini dile getirdi. Aday listelerinde hataların yapıldığı kabul edildi.
İl Başkanları Belediyeleri Şikayet Etti ;
İl başkanlarının en çok dile getirdiği konu ise Belediyelerin düşük performansı oldu.
Bazı belediyelerin seçimlerde partiye yeteri kadar destek vermediği bilgisi aktarıldı. Bazı belediyelerin başarısız uygulamaları nedeniyle partinin oy kaybetmesinde etkili olduğu ifade edildi.
Davutoğlu da “Durumun farkındayız. İllerde il yönetimi ile belediye arasında, bazı yerlerde de aday, il yönetimi ve belediye arasında yeterli sinerjinin yaratılamadığını gördük. Kişisel hırslardan kaynaklı bir durum tespit edersek gerekeni yapacağım” değerlendirmesi yaptı.
Belediye Başkanları İl Yönetimi ve Teşkilatı Şikayet Etti;
Edinilen bilgilere göre Davutoğlu belediye başkanları ile toplantısında da gelen şikayetlere ilişkin uyarılarda bulundu.
Buna karşın Belediye Başkanları da bu süreçte eksikliklerinin oluşmuş olabileceklerini ancak yönetimlerin ciddi bir rehavet içerisinde olduklarını dile getirdiler.
Belediye hizmetlerinin seçmen üzerinde etkisinin olduğunu kabul eden başkanlar, teşkilatların seçmene ulaşamadığını, yeterince mütevazi olmadıkları, yapılan hizmetlerin yeterince anlatılamadığı ve organizasyon eksikliğinin yaşandığı bir kampanya yürütüldüğünü dile getirdiler.
Bazı belediye başkanları da “onurlu bir koalisyon”dan yana olduklarını belirtirken, milletvekili sayısı ve oy oranına göre hükümette yer alınmasını istedi.
Başkanlar, “Ne olursa olsun her şartlarını kabul edip hükümet olalım diye bir şey olmaz. Olmadık istekleri kabul etmeyelim” vurgusunu yaptı.
Gençler neden gelmedi?
Partisinin gençlik kolları başkanlarıyla da bir araya gelen Davutoğlu, gençlerin neden ağırlıklı olarak Ak Parti’yi tercih etmediklerinin araştırılmasını istedi. Davutoğlu, Ak Parti’ye oy vermeyen gençlere yönelik çalışma yapılması talimatı vererek, daha fazla genç ve kadına ulaşılmasını istedi ve bu kapsamda, daha sık ev ziyaretleri ile vatandaşla irtibatın kesilmemesi gerektiğini bildirdi.
Erzurum’daki Teşkilat Ne Olacak?
Edinilen bilgilere göre, Ak Parti hükümet ve koalisyon çalışmaları yanı sıra teşkilatlarda da ciddi bir değişim ve yenilemeyi planlıyor.
İller de daha önceki il yönetimleri de olmak üzere çok geniş kitlelere ulaşarak en doğru stratejiyi belirleme çabasında.
Bu yenilenme ve değişimde ise en önemli unsur, Türkiye geneli olan %9 luk düşüş bandı.
Buna göre oy kaybı %1 -%9 olan illerde araştırma ve eğitim, %10 - %14 olan illerde revizyon, %15 ve üzeri olan illerde ise köklü değişim planlanıyor.
Erzurum İl teşkilatının kaybı ise bir önceki seçime oranla %17 olarak görülüyor. Şu durumda Erzurum il teşkilatı ile ilgili tam değişim mi yoksa ciddi bir revizyon mu olacağı merak konusu.
Ak Parti’ye Gönül Veren Vatandaşlar İlçe Başkanlarına Tepkili
Öte yandan Erzurum’da Ak Partiye oy verdiğini dile getiren vatandaşlar ile yapılan görüşmelerde, gözlerin ve kulakların Ak Parti İl Başkanı Yeşilyurt ve Ak Parti birinci sıra milletvekili Ala’da olduğu bir dönemde, onları ezerek açıklama yapma girişiminde bulunan ilçe başkanlarının farklı hesaplar peşinde koştuklarını dile getirdiler.
Vatandaşlar; “Bizler il başkanımız Yeşilyurt ve Milletvekilimiz Sayın Ala’dan açıklama bekler iken, bazı ilçe başkanlarının basit kahramanlıklar peşinde koşarak açıklama yapmalarına bir anlam veremiyoruz. Bu kazananı ve kaybedeni olan bir yarış. Kaybedilenlerin bir kenara bırakılıp şov yapmanın bir anlamı yok. Kaldı ki bu tarz açıklamaları yapmak ilçe başkanlarına hiç düşmez. Bizler vatandaş olarak tabi ki güzel açıklamalar bekliyoruz. Ama bunu öncelikli olarak il başkanımız ve milletvekillerimizden duymak isteriz. Aynı zamanda İl Başkanını, İl Milletvekillerini ve hatta parti genel merkezini beklemeden bu tarz ucuz kahramanlık peşinde koşan insanların da gerekli şekilde uyarılması ve hatta gerekirse görevden el çektirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. ” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.










erzurumdaki oy kaybının nedenleri.1..ilçe teşkilatlarının seçimden sonra kendi koltuklarını düşünerek kendilerine yandaş bir milletvekili peşinde olmaları. 2..sn.dr cengiz yavilioğlunun çat ilçe teşkilatı tarafından istenmeyiptekman bölgesinden a rahimfırat ve taşkesenlioğlunun birlikte aday gösterilmesi unutmayınki erzurum merkezde yetmişbeşbin çatlı yaşıyor.......3..ilçe teşkilatlarının aşırı derecede adam kayırmaları..
Değişsin tabi, partiyi kötüleyen ve daha düne kadar Reis'e hakaret edenler teşkilatın içinde fink atıyor. Böyle mi %50 alınacak.
Başkan Sayın Fatih Yeşilyut ve Sayın Efkan Ala dan açıklama bekliyoruz. Adnan Yılmaz'a da Horasan, Pasinler ve Köprüköy de kaybedilen onbinden fazla oy için biri hesap sormalı diye düşünüyoruz. Yada boş verin gitsin. bele eyyyyy....
Ak Parti Erzurum il yönetimi içerisindeki 'AKP' li ler yüzünden seçimden önce kaybedilmiş bir oy kitlesi var. Ak Parti , 'AKP' liler den geri alınmalı. Hele ilçeler de gereken mutlaka ama mutlaka yapılmalı.
Haber doğru, yorumlar doğru. ama bir doğru daha var. MHP artık oylarından vazgeçmeyecek. Bunu herkes böyle bile. MHP seçimin galibidir
Olaya bir de şöyle baksak diyorum.rnİl yönetimini belirleyen AkdağrnMilletvekili adaylarını belirleyen Akdağ,rnSahada en az görünen yine akdağ. Akdağın hiç mi suçu yok be kardeşim. bence ak parti akdağ sayfasını kapatmalı.
Yerel seçimler öncesi karadayı mağdurları ile ilgili iki düzgün cümle kursa ve ciddi bir adım atabilseydi her şey daha farklı olurdu. Teşkilatlar kadar Sekmen de hatalı
Her şeyi anladık ta, şu ilçe başkanlarının giriştiği ucuz siyasete bir anlam veremedik. Derhal görevden alınmalılar
Seçim çalışmalarını doğru değerlendirmek lazım. kayıp seçmeni geri getirecek ve bütünleyici bir yönetim şart!.....
Seçim sonuçlarını ciddi değerlendirmelerden geçirmek yerine tatil yaparak stres atmayı deneyen il yönetiminden hiç bir şey beklenemez. Komple değişim en doğru tercih olacaktır